Tort cu crema de ness si piersici

de Tabita _ in Torturi, 23 Dec 2014 | 3912 vizualizari

 

Imi place mult acest tort cu crema de ness, iar blatul e super pufos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina integrala (se poate inlocui cu 8 linguri faina obisnuita)
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri margarina cu unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida (puteti folosi Hulala)
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri intritor pt frisca
  • 1 plic ness
  • piersici din compot
  • 200 g iaurt (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si piersici:

Preparare blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma ca la bezea.

Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.

Galbenusurile se fraca cu margarina si se adauga peste bezea.

Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se incorporeaza bine.

Compozitia iese destul de fluida. 

Se pune compozitia in forma de copt unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la foc mediu 180° pentru aproximativ 30-40 de minute.

Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.

Preparare crema:

Se bate frisca lichida, iar cand incepe sa se lege se adauga intaritorul si zaharul pudra. Apoi se adauga si nessul si se mixeaza pana capata consistenta.

Se aseza piersicile taiate pe jumatate peste blat, iar apoi crema de ness.  La final am decorat cu frisca.

Preferabil blatul se pune intr-o forma cu margini detasabile si apoi se toarna compozitia.

Se da la rece pentru minim 3-4 ore sau peste noapte.

TIPS-URI

1

Se decoreza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu zmeura