Tort cu crema de vanilie

de MotanLaOale in Torturi, 10 Noi 2013 | 28130 vizualizari

 

Va invit la o felie de tort virtuala pe fiecare cu ocazia implinirii a trei ani de site. Au fost trei ani de voie buna alaturi de voi cu bucatareala si dispute culinare, concursuri si sfaturi primite si date. Pentru mine ati devenit ca o a doua familie!
Multumesc ca existati! >:D<

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA DE VANILIE
  • 5 oua
  • 700ml lapte
  • 175g zahar
  • 75 g faina+amidon alimentar
  • 1 esenta vanilie
  • SIROP
  • 500 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • ORNAT
  • 200 g piscoturi
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 80 g frisca lichida
  • coaja de portocala confiata
  • 200 g frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie:

Pentru  blat se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din farma si se lasa la racit.

Pentru crema se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul.

Se adauga laptele, faina si amidonul, esenta si se pune pe foc.

Se amesteca continuu pana se ingroase compozitia.

Eu am folosit 50g amidon+25g faina dar se poate folosi doar faina sau amidon.

Se pune la racit acoperita cu folie alimentara.

Daca se intareste foarte tare cand se raceste se amesteca cu 2-3 linguri de frisca batuta pana capata consistenta dorita.

Pentru sirop se puna la fiert apa cu zaharul si dupa 2-3 clocote se pune la racit si se pune romul.

Blatul rece se taie in trei si se insiropeaza moderat.

Montarea se face punand foaia de jos a blatului pe platou.

Se pune crema un strat grosut si foaia a doua de blat si se preseaza putin.

Se pune inca un strat de crema si foaia de sus a blatului si se preseaza putin.

Se unge cu crema lateralul tortului si se pun piscoturi unul langa altul, de jur imprejur.

Piscoturile se pot taia daca sunt prea lungi fata de tort. Eu am taiat doar 2 cm.

Se preseaza piscoturile pe laterala si se leaga cu o bentita strans.

Pentru ornat se topeste ciocolata rupta bucati cu frisca lichida amestecand continuu pana se topeste si este omogena.

Se lasa la racit 5 minute si se toarna peste tort, incepand de la centru si niveland.

Pe deasupra se presara coaja de portocala confiata.

Eu atat am ornat dar se poate orna si cu frisca, dupa dorinta.

Se lasa la frigider cateva ore sau de pe o zi pe alta.

Eu l-am taiat dupa o ora de frigider si crema era inca destul de moale.

Se taie felii si se serveste cu frisca optional.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa preferinta si pricepere.

2

Obligatoriu trebuie sa stea 3-4 ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean