Tort cu crema de vanilie, frisca si capsuni

de deyutzky in Torturi, 8 Iul 2016 | 5731 vizualizari

 

Sa profitam de fructele de sezon, zic! :D 

 

INGREDIENTE

  • Blat(2 foi):
  • 270 g faina
  • 250 g zahar
  • 430 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cca. 200 g capsuni
  • Crema de vanilie:
  • 450 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • In plus:
  • 200 ml frisca lichida rece de la frigider
  • 1 plic intaritor frisca
  • cateva capsuni intregi pentru decor
  • Sos de capsuni:
  • 160 g capsuni
  • 2 linguri de zahar sau dupa gust
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie, frisca si capsuni:

Crema:

Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele treptat, apoi dam oala pe foc mic si amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La final se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. 

Blat:

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, ueiul si esenta de vanilie. Mixam bine pana la omogenizare.

Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi.

Intr-o tava cu inel detasabil(26cm) tapetata cu hartie de copt turnam prima compozitie, iar deasupra punem 100 g capsuni spalate, curatate si taiate cubulete. Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 15 minute. Facem testul cu scobitoarea. La fel procedam si cu cea de a 2-a foaie de blat. Lasam blaturile la racit.

Frisca lichida rece o mixam cu intaritorul, apoi o lasam la frigider pana cand asamblam tortul.

Sos de capsuni:

Intr-un vas pasam capsunile si le amestecam cu zaharul. Dam vasul pe foc si lasam amestecul sa fiarba cateva minute, pana cand sosul se ingroasa putin. Il lasam la racit.

Asamblare:

Pe un platou asezam primul blat, iar in jurul lui punem inelul detasabil. Insiropam blatul(amestecam apa cu esenta si zaharul), apoi turnam crema de vanilie si nivelam. 

Peste crema de vanilie punem al 2-lea blat pe care il insiropam, iar deasupra frisca mixata. 

Ornam cu capsunile intregi si cu sosul de capsuni.

Se pastreaza la frigider.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie, frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca si visine