TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS

de Teo in Torturi, 23 Ian 2010 | 19804 vizualizari

 

preferatul familiei mele...

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 300 g zahar
  • BLAT 
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS:

Se caramelizeaza 200 g zahar; separat se bat ouale cu 100 g zahar, se adauga si laptele si se incalzesc putin. Se toarna peste zaharul caramelizat si se da la cuptor. Cratita se pune intr-o tava cu apa, astfel vom obtine o crema compacta, fara gauri.

Intre timp preparam blatul: Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste, se adauga uleiul, faina mestecand usor pana la incorporare, apoi lingura de cacao.

Cand crema a prins un pic de coaja, se pune compozitia de blat peste crema si se mai tine la cuptor inca 35 de minute. Cand incepe sa se desprinda de pe margini este gata.

Se lasa la recit cam 1 ora, apoi punem platoul deasupra si rasturnam cu o miscare energica tinand bine cu mainile si de platou si de cratita. Nu ridicam cratita decat peste 2-3 ore, cand s-a racit complet.

Se imbraca in frisca si se orneaza cu nuca prajita si bucati de ciocolata.

TIPS-URI

1

Cratita in care se face crema trebuie sa fie mai inalta ca sa incapa lejer si blatul.

2

Blatul nu trebuie sa fie prea inalt, ci doar sa sustina crema.

3

Ar fi bine ca zaharul sa fie caramelizat intr-o cratita din fonta (traditionalul tuci) ca sa nu sare smaltul.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

nadina73 1

29.03.2010, 15:53

foarte frumos,am si o reteta asemanatoare e grozav de bun,felicitari 5 furculite de la mine

elena1988 1

01.02.2011, 12:14

Cris2711 1

02.03.2011, 18:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata alba si ricotta