Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate

de Criss in Torturi, 14 Feb 2011 | 10955 vizualizari

 

Daca ma gandesc bine, pot spune ca acesta e tortul meu favorit. Am facut de multe ori acest tort, de fiecare data putin altfel, asa ca am sa pun din nou reteta.

 

INGREDIENTE

  • -15 linguri zahar pt. caramelizat si tapetat cratita
  • Crema:
  • -10 oua
  • -8 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 l lapte
  • Blat
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -5 linguri faina krantz
  • -100 g migdale
  • -120 g zahar
  • -200 ml frisca
  • -100 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate:

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita

Se bat ouale cu zaharul si vanilia, adaugam laptele si turnam amestecul pentru crema in cratita tapetata cu zahar caramelizat. Punem cratita in cuptor pentru 40 minute. Intre timp, inainte ca cele 40 de minute sa expire, pregatim compozitia pentru blat. Separam ouale, albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si vanilia si batem pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi, cu lingura amestecand de jos in sus adaugam si faina. Turnam compozitia peste crema care trebuie sa fie inchegata si coacem pana trece testul scobitorii.

Lasam tortul sa se raceasca in cratita, dupa care punem o tava peste cratita si rasturnam tortul. Punem totul la frigider (cu cratita deasupra) si lasam cateva ore. In acest timp siropul de zahar ars va insiropa blatul.  Indepartam cratita si ornam dupa preferinta sau il putem lasa ca atare. Eu l-am ornat cu frisca, frunze si inimi de ciocolata si migdale caramelizate.

Caramelizam zaharul si adaugam migdalele rumenite. Tot amestecul de caramel si migdale il turnam pe o hartie de copt si punem in frigider cateva minute. In cateva minute se face beton :). Maruntim cu un cutit avand grija sa nu imprastiem in toata bucataria migdalele. :) . Presaram tortul deasupra si pe lateral cu acest krantz. E absolut delicios, mult mai bun decat cel facut cu nuci caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (77)

mihaelar63 1

22.02.2011, 13:47

La multi ani !!! cu sanatate , fericire si multe realizari
Tortul e grozav , nu stiu de ce nu ma lasa sa-l apreciez

Criss 1

22.02.2011, 14:22

Multumesc Miha, Mihaela.

Bon_Jovi 1

02.04.2014, 15:48

Cred ca este delicios. Felicitari. Doar o mica nelamurire am. La blat cred ca este vorba de faina simpla, obisnuita. Sau nu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet