Tort cu crema de zahar ars si nectarine

de Dea_Dea in Torturi, 24 Aug 2013 | 6841 vizualizari

 

Mi-a fost tare dor de acest tort , care imi place la maxim:)

 

INGREDIENTE

CREMA

  • 6 linguri zahar
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 3 nectarine

BLATUL

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si nectarine:

Crema:

Se pun 3 linguri de zahar la carmelizat, cand este gata se imbraca peretii laterali ai cratitei cu caramel,  miscand-o usor (24 cm).Se lasa cateva minute la racorit.

Intre-timp taiem nectarinele felii. Ouale le amestecam cu restul de zahar si adaugam laptele.

Se pun nectarinele in cratita si se toarna laptele cu ouale peste. Se da la cuptor la foc potrivit cam 30 min.

Blatul.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se pun galbenusurile frecate cu ulei iar la final faina si praful de copt.

Se scoate cratita si se toarna blatul peste crema si se da la cuptor inca vreo 30 min.

Cand este gata se lasa la racit si se intoarce pe platou .

TIPS-URI

1

Se pot folosi mere in loc de nectarine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de zahar ars cu frisca si fructe