Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata

de Alexandra Burz in Torturi, 23 Ian 2016 | 5190 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel:
  • 150 gr zahar
  • Pentru crema de zahar ars:
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor:
  • Frisca lichida 200 ml
  • Bombonele de ciocolata
  • Ciocolata menaj rasa alba si neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata:

  • In forma de copt punem la topit zaharul pentru caramel.
  • Amestecam mereu sa nu se arda, pentru a nu capeta gust amar.
  • Imbracam forma in caramel.
  • Pregatim crema astfel:
  • Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele.
  • Omogenizam pana cand se topeste zaharul.
  • Turnam compozitia in forma cu caramel si dam la cuptor pentru 20 minute. Cuptorul a fost incins in prealabil la 180 grade.
  • Intre timp pregatim blatul:
  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. 
  • Galbenusele le frecam cu praful de copt, adaugam peste spuma de albusuri, amestecam de sus in jos.
  • Adaugam treptat faina si continuam procedeul de mai sus.
  • Scoatem crema din cuptor peste 20 minute si adaugam peste ea compozitia pentru blat.
  • Mai dam la copt 15-20 minute.
  • Scoatem si lasam la racit 4-6 ore sau de pe o zi pe alta.
  • Rasturnam pe un platou si decoram dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata