Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura

de Miha in Torturi, 10 Mai 2015 | 5886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 intaritor de frisca (daca este absolut necesar)
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 250-300 g zmeura (congelata)
  • 100 g indulcitor Green Sugar
  • 10 g gelatina
  • Pentru bordura de ciocolata:
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1-2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade la cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se taie pe orizontala in 2 felii.

Jeleul de zmeura:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Zmeura se pune intr-un vas si se presara cu indulcitorul Green Sugar. Se lasa la temperatura camerei pana se dezgheata, apoi se pune la foc mic si se fierbe 5 minute de cand incepe sa clocoteasca. Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga gelatina si se omogenizeaza. Se trece printr-o sita, pentru a elimina semintele. Daca nu va deranjeaza acest aspect puteti omite aceasta etapa. Se lasa la racit.

Crema de mascarpone:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga indulcitorul si se mixeaza pana devine ferma.

Separat mixam mascarponele cu restul de indulcitor, apoi amestecam cele doua compozitii. Initial am vrut sa pun esenta de vanilie, pentru aroma. M-am razgandit si am pus 5 linguri din compozitia pentru jeleu (racita, dar nu inchegata) Crema a capatat o aroma subtila de zmeura si o culoare frumoasa

Am pus crema intre cele 2 blaturi ce le-am insiropat cu putin lapte indulcit si aromat cu esenta de vanilie.

Bordura de ciocolata:

Se masoara o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Se intinde ciocolata pe toata suprafata hartiei. Cu grija se infasoara hartia de copt in jurul tortului. Se toarna deasupra si compozitia pentru jeleu, racita si usor inchegata. Se da tortul la rece, pana se intareste bordura de ciocolata. Se inlatura cu grija hartia de copt si se orneaza tortul cu zmeura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si nuca de cocos (reteta video)