Tort cu frisca , ananas si capsuni

de flori99 in Torturi, 23 Oct 2010 | 5564 vizualizari

 

Cel mai delicios !

 

INGREDIENTE

  • 12 ouă de găină 
  • 2 căni de făină 
  • 2 căni de zahăr 
  • 1 pachet stilla dolce de liqueur, de 120 g 
  • 1 pachet stilla dolce de vanilie, de 120 g 
  • 1 pachet stilla dolce de ciocolată, de 120 g 
  • 750 ml lapte dulce
  • 250 g frişcă lichidă 
  • 1 cutie ananas cubuleţe de 315 g 
  • 1 cutie căpşuni de 315 g 
  • 4 g sare 
  • 1 sticluţă rom 
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca , ananas si capsuni:

CUM PREPARĂM BLATUL : Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi frişca se bate. Zeama din compotul de ananas se amestecă cu 100 g zahăr şi cu conţinutul sticluţei de rom.  Se freacă gălbenuşurile cu sarea şi 100 g de zahăr, până obţinem o cremă spumoasă. Separat se bat albuşurile, adăugând treptat restul de zahăr până când arată ca o bezea.Pentru ca blatul să iasă cât mai pufos, în spuma de albuşuri se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, pentru a se întări. Se toarnă albuşurile peste gălbenuşuri, se amestecă uşor de jos în sus, ca să nu-şi piardă din volum şi se adaugă făină treptat. O formă unsă cu unt se îmbracă în hârtie, în ea se toarnă compoziţia şi se pune la cuptor, la foc potrivit. Când este gata, se lasă la răcit şi se taie în patru felii pe orizontală. 

CUM PREPARĂM CREMA : La 1 pachet de stilla dolce adăugăm 250 g lapte şi se bate cu mixerul până se obţine o cremă întărită. Astfel obţinem 3 creme în 3 vase diferite, cremă de liqueur, cremă de vanilie şi cremă de ciocolată. Ananasul se taie în cubuleţe mici în totalitate, iar căpşuni păstrăm 14 la 16 întregi de mărime mică (vezi poza), pentru a orna deasupra la final.

PROCEDĂM AŞA: Feliile de blat se însiropează. Între prima şi a doua felie de blat se pune un strat de cremă de liqueur, şi un strat de ananas cubuleţe. Între a doua şi a treia felie de blat , se pune un strat de cremă de ciocolată şi un strat de căpşuni tăiate cubuleţe. Între a treia şi a patra felie de blat, se pune un strat de cremă de vanilie şi un strat de fructe tăiate cubuleţe, ananas şi căpşuni în proporţii egale. După aceea se ornează cu frişcă pe toată suprafaţa.Deasupra ornăm cu căpşuni întregi şi cubuleţe de ananas ca în fotografie. POFTĂ BUNĂ !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca , ananas si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort " mozaic de toamna "