Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata

de diana_k in Torturi, 12 Apr 2012 | 18918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat din
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 50ml ulei,
  • 9 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt
  • pt sirop:
  • sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid,
  • crema de frisca :
  • 500ml frisca,
  • 3 linguri de zahar pudra,
  • suc de lamaie,
  • o conserva fructe tropicale.
  • pentru ornat:
  • 200ml frisca,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • suc de lamaie
  • glazura de ciocolata:
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 100ml frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata:

blat: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste,  se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt. se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil. rece se taie in doua.  

pt sirop: sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid, se indulceste cu zahar se insiropeaza blatul rece  

crema de frisca :frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie, se adauga fructele taiate cubulete mici.  

pentru ornat: frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

glazura de ciocolata:se incalzeste frisca se adauga ciocolata rupta bucatele se amesteca bine pana se topeste. se glaseaza tortul cu glazura calduta.  

asamblare: blatul se aseaza in tava cu perete detasabil, se insiropeaza, se pune jumatate de crema, apoi al doilea blat, se insiropeaza, se pune si restul  de crema. se da la rece, apoi se glaseaza cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si caramel