Tort cu iaurt si capsuni

de miremirc in Torturi, 15 Mai 2012 | 50874 vizualizari

 

Reteta de tort o am de la cumnata mea Oriana, careia ii multumesc :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema :
  • 450 ml iaurt de capsuni (zmeura, caise etc)
  • 240 g zahar pudra (sau 12 lg zahar)
  • 3 plicuri gelatina granulata
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g capsuni proaspeti(zmeura, caise etc)
  • Decor :
  • 1 plic tort gelee rosu Dr.Oetker
  • capsuni proaspete taiate 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si capsuni:

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile pe rand, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Dam la cuptor , intr-o forma rotunda (d=25 cm, dar ideal cred ca merge d=28 cm).

Crema : iaurtul de capsuni (sau zmeura, caise etc...) il amestecam cu 240 g zahar pudra . Gelatina o hidratam in 200 ml apa rece, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe.

Peste gelatina topita turnam iaurtul dulce de capsuni.Adaugam frisca batuta spuma si omogenizam. La sfarsit adaugam capsunile proaspete taiate bucatele mici.

In forma rotunda in care am copt blatul, stropim cu putina apa rece, apoi asezam frumos o folie alimentara, O stropim si pe ea cu apa rece. Surplusul de apa il aruncam.

In aceasta forma turnam crema, apoi peste ea asezam blatul si dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

Dupa ce am scos tortul de la frigider il rasturnam invers pe o forma de tort.

Decoram cu felii de capsuni .

Puteti sa-l lasati chiar in aceasta forma finala sau puteti munci in plus, asa cum am facut eu :d , adika : am turnam peste capsuni tort gelee rosu de la Dr.Oetker, pe care l-am pregatit conform instructiunilor de pe pliculet.

Am batut 200 ml frisca lichida , cu care am uns marginile tortului si am facut cateva aveline cu ajutorul spritului pentru ornat

Tortul se lasa la frigider pana in momentul in care il serviti.

Excelent, rapid, usor si delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si piersici