Tort cu jeleu de mure

de Andra_Constantinescu in Torturi, 3 Aug 2016 | 5044 vizualizari

 

N-am putut rezista si am cules si anul acesta mure. Am facut un tort delicios, fara sa mai dau drumul la cuptor. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g biscuiti vanilati;
  • 170 g unt topit.
  • Crema:
  • 250 g zahar;
  • 3 linguri faina, cu varf (70 g);
  • esenta de vanilie;
  • 500 ml lapte;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece.
  • Jeleu de mure:
  • 450 g mure;
  • 100 g zahar;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece.
  • In plus:
  • cateva mure pentru decor.
  • Diametru inel: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de mure:

Blat:

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.

Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine. Se pune platoul in frigider.

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se amesteca zaharul, faina, esenta de vanilie si laptele intr-un craticior si se fierb pe baie de abur pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca, apoi se amesteca cu crema racita (pe care puteti sa o mai hidratati cu o lingura de lapte rece si sa o mixati inainte de amestecare).

Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. 

Se opresc 3-4 linguri de crema pentru decor, iar restul cremei se amesteca cu gelatina si se pune peste blat. Se lasa la frigider pana cand se incheaga bine.

Jeleu de mure:

Murele se spala si se fierb impreuna cu zaharul. Se dau apoi prin sita pentru a strecura siropul (circa 250-300 ml ar trebui sa va ramana). Se lasa sa se raceasca.

Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. Gelatina se amesteca apoi cu siropul de mure. Se lasa sa se inchege putin.

Se desprinde inelul de pe tort, iar dupa aceea se toarna jeleul, putin cate putin, peste tort.

Se decoreaza tortul cu restul de crema si cateva mure.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Maria