Tort cu lamaie si crema de portocale

de laylalala in Torturi, 20 Ian 2011 | 5315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 10 gr zahar vanilat
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 300 gr unt, topit si racit putin
  • 265 gr iaurt natural
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 500 ml frisca lichida, batuta
  • 200 gr ciocolata alba, topita
  • 1 lingura zeama de portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie si crema de portocale:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt.

Pentru blat, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza coaja de lamaie. Toarna cate putin din untul topit, amestecand, pana cand ai turnat toata cantitatea de unt.Adauga iaurtul si amesteca. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt, macul si sarea apoi inglobeaza-le in compozitia cu oua. Pune aluatul obtinut in forma de copt pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 2 sau 3 pe orizontala.

Pentru crema amesteca toate ingredientele

Pentru asamblare, aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu crema apoi acopera-l cu inca un blat. Repeta procedura cu crema si blaturile ramase apoi acopera intreg tortul cu crema ramasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

laylalala 1

22.01.2011, 19:20

Ma cheama Laura defapt, Layla este catzelusa mea

RuxyRux 1

23.01.2011, 22:11

Laura...exceptional

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 11:58

foarte frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu doua creme de ciocolata