Tort cu mere

de ella 87 in Torturi, 14 Noi 2016 | 3025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 6mere potrivite
  • scorțișoară
  • 100gr zahar
  • 150g frișcă lichidă
  • miez nuca
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Separăm cu atenție albușurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase.  Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare.   La final trebuie sa obtinem o compozitie ca de bezea, tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile, amestecam încet până le incorporam, adaugam apa si uleiul.  Daca doriti sa adaugati esente, amestecati pana la omogenizare. Adaugati faina si cu ajutorul unei spatule amestecati  pana va fi incorporata total, amestecati de jos în sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt. Turnam aluatul in forma si nivelam cu o spatula.  Coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute sau pana se rumeneste usor. Daca aveti cuptor obisnuit lasati focul la mediu.   Ca sa fi-ti siguri ca este copt faceti testul scobitorii, daca introduceti o scobitoare in blat si ramane aluat pe aceasta cand o scoateti inseamna ca mai trebuie copt, daca iese curata, blatul este gata.   Lasam blatul sa se raceasca si apoi desfacem forma si indepartam hartia de copt.  Curățăm merele si le tăiem cubulețe, punem în oală zaharul, apa, merele si scorțișoară, le lăsăm până se înmoaie, amestecam prin ele, luăm cc 1cana din zeama, și le lăsăm deoparte să se răcească. Punem intr-o oală 3linguri zahar si 2maini miez nuca, lăsăm zaharul să se caramelizeze, dar sa avem grija sa nu se arda, după punem miezul de nuca, amestecam, îl întindem pe hârtie de copt si il lăsăm să se răcească. Frișcă lichidă, urmăm instrucțiunile după ambalaj, sau putem opta pt smântână pt frișcă(30, 35%grasime) Tăiem blatul, îl insiropam cu zeama de la mere, adaugam merele, ornăm cu frișcă și deasupra punem krantul, mărunțit, dam la frigider pentru câteva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere