Tort cu mere intregi

de Ina in Torturi, 6 Sep 2011 | 22080 vizualizari

 

Pregatit in iulie, de ziua sotului ( as minti sa spun ca-i facut special pentru Gabytza... :"> ) si postat de ziua "surioarei" mele , careia-i spun a n*-a oara : La Multi Ani, Gabytzule drag! >:D< :-*

 

INGREDIENTE

  • 8 mere potrivite
  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar (  + alte 8 linguri, pentru mere )
  • 3 linguri cu ulei
  • 100 g unt
  • 50 g scortisoara
  • 150 g miez de nuca
  • un praf de copt
  • Pentru sirop :
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml. apa
  • o esenta de rom
  • Pentru decor:
  • frisca
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere intregi:

Curatam merele de coaja si scoatem cotorul. 

Batem un aluat de pandispan din 6 oua, adaugand pe rand, 8 linguri cu zahar, 4 linguri de ulei, 6 linguri cu faina si un praf de copt.

In tava tapetata cu hartie de copt asezam merele, unul langa celalalt. In  scobitura din mijlocul fiecarui mar punem zahar, miez de nuca, scortisoara si un cubulet de unt. 

Presaram zahar, scortisoara si bucati de miez de nuca si pe suprafata merelor, in toata tava. Dam merele la cuptor , pentru cca 25 minute, pana acestea incep sa se coaca putin , iar zaharul se caramelizeaza. ( Ne vom da seama dupa miros, cand sunt gata  :x )

Scoatem tava, turnam compozitia de pandispan peste merele coapte, presaram restul de nuca pisata si dam la cuptor pentru inca 35-40 minute.

Cand blatul e copt, scoatem tava si lasam 10 minute sa se racoreasca blatul. Partea inferioara va fi insiropata cu siropul lasat de mere si zaharul caramel. 

Facem separat un sirop de zahar caramelizat , apa si esenta de rom, cu care vom insiropa si partea superioara a blatului, apoi rasturnam blatul pe un platou . 

Imbracam tortul in frisca si-l vom servi rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru iubirea mea