Tort cu mere si crema de zahar ars

de mihaelar63 in Torturi, 5 Iul 2010 | 11982 vizualizari

 

Mare pofta imi era de tortul asta , cum nu l-am facut de mult timp si eu nu ma prea inghesuiesc sa fac dulciuri , am cam uitat cantitatile , asa ca ii multumesc frumos la Miha , la care am tras cu ochiul ,, sarut-mana''

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar ars [ ptr glazurare ] 
  • mere  
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri miez nuca
  • 4 linguri dulceata capsuni
  • esenta rom
  • 6 oua + 6 linguri zahar+ 600 ml lapte + 2 zahar vaniliat [ ptr. crema ]
  • 6 oua + +6linguri zahar + 6 linguri faina + 1 praf de copt + coaja lamaie
  • frisca
  • fulgi migdale
  • kiwi
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

  1. intr-o tava teflonata topim o cana de zahar pana incepe sa se caramelizeze , am pus si 2 linguri de apa .
  2. merele se scobesc si se umplu cu dulceata + miez de nuca +esenta de rom si se aseaza in tava in care zaharul ars s-a racit deja , se presara cu scortisoara si se dau 20 min la cuptor pana se inmoaie.
  3. se amesteca intr-un vas cu telui 6 oua intregi + 6 linguri zahar +600 ml lapte +zahar vaniliat , se toarna peste mere si se mai lasa inca 20 minute la cuptor .
  4. intre timp se face blatul din 6 albusuri batute spuma cu putina sare + galbenusurile frecate cu 6 linguri de zahar la care se adauga amestecand usor faina si coaja de lamaie ; se toarna compozitia peste mere si crema si se lasa pana se coace [ aprox30 min ]
  5. scoateti tava din cuptor si intoarceti-o pe un platou , scoateti tava doar cand tortul s-a racit complect [ eu am scos-o doar adoua zi ]
  6. decorati dupa preferinta , eu am decorat cu frisca , fulgi de migdale , kiwi , visine din visinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.07.2010, 21:36

va multumesc de aprecieri
tortul final doar jumatate a fost decorat , cealalta jumatate s-a ,,topit'' si fara decor

mena29 1

08.07.2010, 22:05

Ce bine-mi pare ca am mai gasit putin si eu

Bunica 1

14.07.2010, 18:27

Ce tarziu am ajuns !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher