Tort cu mere,caramel si ciocolata

de LUK in Torturi, 11 Ian 2011 | 5801 vizualizari

 

O combinatie gandita de mine pentru socrul meu care este Ion..a iesit ceva delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 170gr faina
  • 150gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 20ml apa calda
  • Pt crema caramel:
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 50gr zahar
  • 300ml lapte
  • Pt crema de mere:
  • 5 mere
  • 2 linguri de amidon
  • 400ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1plic cu zahar vanilat
  • Pt crema de ciocolata:
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 50gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri de lapte
  • 100ml frisca lichida
  • Pt decor:
  • 100ml frisca lichida

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere,caramel si ciocolata:

Blatul: am folosit o tava cu diametru de 26cm

Albusele se bat spuma .Cand sunt tari se adauga zaharul treptat si se continua mixarea.Galbenusele se mixeaza cu apa si apoi se adauga incet peste albusuri amestecand cu lingura.Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija de jos in sus.Coacem in tava la foc mic 145 de grade 35-40min(incercam cu scobitoarea..daca nu se  lipeste este copt).

Crema de mere:

Se curata merele de coaja si de samburi si se taie jumatati.se pun la fiert in apa cu zaharul si zaharul vanilat aprox 15-20min(pana sunt moi).Se pune 100ml de sirop intr-un pahar sa se raceasca.Separat se mai pune inca 100ml sa avem pentru insiropat tortul.Taiem merele cubulete mici si le punem in siropul ramas inapoi pe foc.Dizolvam amidonul in 100ml de sirop rece(poate sa fie si un pic caldut) si turnam peste mere,lasam sa dea cateva clocote pana se incheaga si luam de pe foc.Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema caramel:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic.Cand s-a topit amestecam cu faina f bine,apoi cu laptele si untul.Nu va speriati daca se va intari zaharul,pastrati-l pe foc si se va topi.Lasam pe foc pana se ingroase amestecand incontinuu.Daca se ingroase prea tare mai puneti lapte(la mine nu a fost necesar).Luam de pe foc si asteptam sa se raceasca.

Crema de ciocolata:

Topim la foc mic ciocolata bucati,adaugam laptele si frisca.Dupa ce s-au omogenizat luam de pe foc.Se va pune calduta pe tort(pastram o lingura-doua pentru ornat).

Asamblare:

Se taie blatul de 2 ori,obtinem 3 felii.Punem prima felie,o insiropam-asezam crema de mere-a doua felie insiropam ungem crema caramel-a treia felie(eu nu am mai insiropat-o) punem crema de ciocolata.

Cei 100ml frisca ramasa am mixat-o pana cand s-a intarit.Am pastrat 2 linguri pentru ornat deasupra iar restul am amestecat-o cu cele 2 linguri de crema de cocolata.Cu aceasta am imbracat lateralele tortului.

Putea iesi un decor mai frumos..dar a iesit ce se vede..gustul a fost f bun oricum..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere,caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone