Tort cu mousse de capsuni

de Luckycake in Torturi, 24 Mar 2014 | 6438 vizualizari

 

Un tort potrivit pentru orice ocazie! Are o aroma minunata de capsuni , un blat de vanilie, totul invelit intr-o glazura delicioasa ;) , nu e greu de facut si puteti sa il preparati cu o zi inainte.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • extract sau esenta vanilie
  • Mousse de capsuni:
  • 300 gr smantana pt frisca
  • 250 gr capsuni prospete
  • 60-80 gr zahar, depinde cat de dulci sunt capsunii
  • 6 foi gelatina sau 10 gr gelatina
  • 6 linguri gem de capsuni
  • Glazura:
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura sirop agave sau miere
  • Decor :
  • 100 ml smantana pt frisca ,
  • o lingura zahar (colorant alimentar roz -optional) bomboane decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de capsuni:

Pt blat batem albusurile spuma 5 minute.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste 3-4 minute,untul topit, adaugam 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele , pe urma restul de faina si extractul de vanilie.Albusurile le incorporam incet, cam in 4 ture amestecand usor de jos in sus.Punem totul intr-o tava de silicon sau cu peretii detasabili. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade cam 35- 40 minute.Lasam la racit, apoi il sectionam in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi.

Pentru mousse capsunile trebuie facute pasta cu un bleder,punem gelatina la inmuiat, batem frisca cu zaharul apoi adaugam capsunile iar la sfarsit gelatina topita la bain marie sau la microunde(daca o puneti la microunde adaugati o lingura de apa si o lasati 3 secunde, daca mai e nevoie o mai puneti 3 secunde,Nu are voie sa fiarba).Amestecam bine.

Daca am folosit o tava de silicon, punem o folie alimentara apoi primul blat, il ungem cu 1/2 din gem, apoi turnam mousse-ul de capsuni,  ungem al 2 blat cu gemul de capsuni si il punem peste.Il dam la frigider minim 4 ore.

Pt glazura:

punem pe foc mediu smantana si cand a dat a dat in clocot adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste si adaugam mierea.Lasam 5 minute la frigider pana se ingroasa putin.Glazura o intindem apoi pe tot tortul(asezat pe un gratar sau o tava) incepand din mijloc inspre margini.Dupa ce l-am glazurat il punem pe platoul de servire si il decoram pe lateral cu ornamentele de ciocolata iar deasupra cu ajutorul unui pos, il decoram cu frisca batuta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si fructe