Tort cu mousse de ciocolata

de Dea_Dea in Torturi, 27 Sep 2013 | 3589 vizualizari

 

Este facut pentru o vecina :)

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita praf de copt

SIROP:

  • 150 ml apa
  • o lingura zahar
  • esenta de rom

MOUSSE

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 350 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Blat

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt , iar la final cacaoa.

Se pune in tava unsa cu dimetrul de 24cm si se da la cuptor 40 -45 min, la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Mousse:

Ciocolata se rupe bucati si se pune pe abur cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a omogenizat se lasa la racit , apoi se da la frigider 1 ora .

Frisca ramasa se bate si se incorporeaza in ciocolata.

Asamblare

Blatul se taie in 3(doua taieturi ), se insiropeaza. Se pune o parte de blat , mousse, blat, mousse, blat si se imbraca tot in mousse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si capsuni