Tort cu mousse de fructe de padure

de Irina in Torturi, 9 Iul 2011 | 10447 vizualizari

 

For my sweet, sweet, Ioana!
Reteta e mai veche asa ca nu am avut fructe proaspete care sunt mult mai gustoase, cu siguranta. Asta nu ne-a impiedicat insa sa o savuram.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de pandispan
  • 250 g fructe de padure
  • 2-3 linguri de zahar
  • 100 ml frisca
  • 1 lingura de gelatina
  • sirop pentru blat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de fructe de padure:

Am inceput cu prepararea mousse-ului. Fructele si zaharul le-am pus intr-o cratita la foc moale si le-am lasat pana au inceput sa fiarba. 

Gelatina inmuiata in cateva linguri de apa am scurs-o si am adaugat-o la fructe amestecand bine. Am lasat la racit dupa care am adaugat frisca si am omogenizat amestecul.

Am decupat blatul cu o forma de inox inimioara, in care am si montat tortul. Am insiropat intai blatul, apoi am adaugat un strat de mousse peste el, inca un blat insiropat deasupra si inca un strat de mousse. La final am pus tortul la racit cam doua ore, pana s-a intarit mousse-ul, dupa care l-am scos din forma.

A iesit foarte dragut, delicios si racoros in acelasi timp.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort M&G