Tort cu mousse de piersici

de DanMonica in Torturi, 30 Sep 2012 | 5016 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat 

  • 4 oua 
  • 4 linguri de faina 
  • 4 linguri de zahar 
  • 1 plic praf de copt 
  • 2-3 linguri de nuca macinata

Mousse de piersici 

  • 1 compot de piersici (850 gr.) 
  • 2 oua 
  • 200 ml. frisca 
  • 150 ml sirop de piersici (din compot)
  • 20 gr. gelatina (am folosit 2 pachete foi Dr. Oetker) 
  • 2 linguri de zahar 
  • 4 linguri de lapte 
  • 4-5 linguri de nutella/finetti 
  • 2 banane
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Pentru inceput pregatim blatul astfel: 

frecam bine galbenusurile cu zaharul, peste adaugam albusurile batute spuma, 

apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca, amestecand usor cu o lingura.

Aluatul il turnam intr-un vas ( cu diametrul de 26 cm) tapetat cu unt si faina 

si il dam la cuptor pana se coace - 15-20 minute (facem proba scobitorii).

Eu am preferat sa coc 2 blaturi diferite, 

dar se poate sa pregatim si un singur blat pe care sa il taiem in doua.

Crema o pregatim astfel:

Din piersici si cei 150 ml. de sirop se face un pireu foarte fin.

Pe baie de aburi amestecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte 

pana devin ca o smatana, pe care o lasam apoi la racit.

Batem albusurile si le amestecam cu galbenusurile reci

 si cu gelatina dizolvata in sirop de piersici.

La sfarsit adaugam frisca batuta si amestecam bine compozitia cu lingura, de jos in sus.

In forma de tort asezam unul dintre blaturi. Peste el intindem nutella/finetti topita un pic in cuptorul cu microunde si punem 2 banate taiete feliute.

Asezam si cel de al doilea blat, apasam un pic ca sa se aseze crema si bananele, si adaugam compozitia de piersici. 

Dam tava la rece pentru cateva ore.

Dupa ce scoatem tava din frigider, 

inlaturam cu grija marginile formei si ornam tortul.

Eu am decorat tortul cu glazura facuta din 

- 6 linguri de zahar

- 6 linguri de ulei

- 6 linguri de apa

- 2 linguri de cacao

 Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,

amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani. 

Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara. 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Angelina_Elena 1

04.10.2012, 00:03

minunat, delicios exact pe placul meu!

sabiradu 1

06.10.2012, 22:34

Arata foserte bine tortul,sigur mose-ul este delicios.

DanMonica 1

11.10.2012, 09:13

a fost prima data cand am facut mousse si ne-a placut tare mult. abia astept sa mai fac si alte combinatii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe