Tort cu nuca

de Alexandra Burz in Torturi, 19 Noi 2013 | 3885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri crema pt prajituri Dr Oetker cu aroma de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 gr nuca taiata marunt (eu am facut-o cu robotul de bucatarie)
  • 4-5 linguri zahar praf
  • Pentru sirop:
  • 750 ml apa
  • 2 esente de rom
  • 100 ml visinata
  • 2-3 linguri de zahar
  • Pentru decor:
  • 75 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar praf
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt. Cand spuma este tare se adauga galbenusurile, faina si nuca treptat, amestecandu-se usor de sus in jos. Se pune intr-o forma de copt tapetata cu putin unt si faina, dupa care se da la foc pt 25-30 minute

Crema:

Intr-un bol se pune laptele rece de la frigider, se adauga praful pentru crema, 4-5 linguri de zahar pudra si se mixeaza pentru 3 minute conform instructiunilor de pe plic. Cand s-a intarit se adauga nuca si se amesteca usor de sus in jos pana la omogenizare

Siropul:

Intr-un vas mai inalt se pune apa, esenta de rom, zaharul si visinata si se amesteca pana la omogenizare (pana se topeste zaharul)

Crema pt decor:

Se amesteca untul moale cu cacaua si zaharul pudra pana la formarea unei creme omogene 

Asamblare:

Blatul se taie in doua parti egale. Se insiropeaza partea de jos, se adauga crema cu nuca, se pune si cel de al doilea blat, se insiropeza si se pune restul cremei. Se decoreaza dupa placul fiecaruia

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

ieri la 22:16

Tarta cu cirese si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:40

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

de Ksenya 5

ieri la 09:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort la minut :)