Tort cu nuca

de ela in Torturi, 25 Mai 2014 | 7067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 150 gr nuci macinate
  • 2 linguri ulei
  • 40 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • o lingurita scortisoara
  • 2 praf de sare
  • CREMA:
  • 2 pachete unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • DECOR:
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida
  • nuca macinata
  • frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu un praf de sare cateva minute. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, scortisoara si nuca si omogenizam compozitia. Incorporam si uleiul,amestecand usor.

Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit pana se coace blatul. Facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua sau in 3 felii, depinde in ce forma de copt ati facut blatul si cat de inalt a iesit.

Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Il mixam cu zaharul pudra ,apoi adaugam esenta de rom si nuca si amestecam usor.

Asamblam tortul, o foaie de blat si crema. Imbracam cu crema.

Pregatim glazura: topim ciocolata cu untul si frisca, lasam sa se racoreasca putin si turnam peste blatul acoperit de crema, niveland cu un cutit lat. Ornam dupa gust. Lasam la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca