Tort cu nucă de cocos şi mere

de Zamfira in Torturi, 21 Noi 2015 | 9151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 mere
  • 6 ouă
  • 1 iaurt mic
  • 100 ml lapte
  • 400 g zahăr
  • 250 g făină
  • 1 praf de copt
  • 1 zahăr vanilinat
  • 1 esenşă vanilie
  • 4 linguri nucă de cocos
  • sare
  • 2 linguriţe scorţişoare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nucă de cocos şi mere:

Curăţăm merele şi le tăiem cubuleţe. Frecăm cele 6 gălbenuşuri cu 200 g zahăr până când devin o pastă deschisă la culoare. Adăugăm iaurtul şi laptele, amestecăm, apoi adăugăm nuca de cocos, esenţa de vanilie, zahărul vanilinat, făina şi praful de copt.Ungem o formă de tort de 27 cm cu ulei şi o pudrăm cu făină. Turnăm compoziţia în tavă. Aşezăm merele peste aluat, apăsăm puţim merele pentru a intra puţin în aluat. Presărăm scorţişoare deasupra. Punem tava în cuptorul preîncălzit la foc potrivit pentru 15 minute. 

Batem cele 6 albuşuri cu un praf de sare şi 200 g zahăr într-o spumă tare. La început bateţi albuşurie fără zahăr, doar cu un praf de sare. Când începe să se întărească adăugaţi treptat zahărul.

 Scoatem tava din cuptor şi punem bezeaua peste mere. Ţinem tava în cuptor încă 25 minute sau chiar 30 depinde de cuptor.

După ce s-a răcit putem felia tortul. Scoatem tava din cuptor şi punem bezeaua peste mere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nucă de cocos şi mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Zamfira 1

25.11.2015, 12:56

Multumesc!

RuxyRux 1

27.11.2015, 22:38

Daaaaaaaaaaa...vreau, vreau, vreauuuuu! E o minunatie in combinatia asta scumpo!

Zamfira 1

27.11.2015, 22:41

E tare buna Rux, si pe mine m-a surprins combinatia aromelor, nuca de cocos, sortisoare, bezea, vanilie....e ceva deosebit!!!! Recomand cu drag!!! Multumesc Rux!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe tropicale