Tort cu nuci si crema de visine

de La Ancuta in Torturi, 8 Ian 2012 | 15651 vizualizari

 

Cu putina intarziere vreau sa urez tuturor Ionilor si Ioanelor LA MULTI ANI!!! Sa fiti fericiti si sanatosi! Si pentru ca am si eu un Ion in familie (sotul), nu putea lipsi tortul. La multi ani si sa fii fericit, pentru ca atunci cu siguranta voi fi si eu :).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 80 g nuci macinate
  • Crema de visine:
  • 1 compot de visine (800 ml)
  • 2 jumatati de piersici din compot
  • 4 linguri gem de visine
  • 50 ml suc de portocala
  • 4 linguri miere
  • 80 g nuci tocate
  • 20 g gelatina
  • 200 ml smatana pentru frisca
  • Crema de iaurt:
  • 300 ml iaurt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 jumatati de piersica din compot
  • coaja rasa de la o portocala
  • 15 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte
  • 30 g unt
  • migdale feliate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci si crema de visine:

Pentru blat separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare.

Faina o amestecam cu nuca macinata si o incorporam usor in compozitia de mai sus. la finala adaugam esenta de rom si omogenizam. Turnam compozitia in tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30 de minute). Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca complet. Taiem apoi blatul in trei.

Crema de visine:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece. Scurgem visinele si le scoatem samburii. Peste visine adaugam piersicile taiate marunt, 6 linguri de compot si sucul de portocala. Punem pe foc sa dea un clocot. Dam de pe foc si adaugam gemul si mierea iar apoi pasiram cu mixerul vertical.

Gelatina hidratata o punem pe foc foarte mic pana se dizolva. Adaugam apoi 2-3 linguri din pasta de fructe si amestecam. Adaugam apoi gelatina peste fructe si amestecam bine. La final adaugam nucile taiate. Lasam sa se raceasca. Mixam smantana pentru frisca si cand devine pufoasa o adaugam peste fructe. Amestecam usor.

Pe un platou punem un blat si montam inelul de tort in jurul lui. Peste blat punem jumatate din crema de visine si cel de-al doilea blat iar apoi restul de crema. Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pana pregatim crema de iaurt.

Pentru crema de iaurt punem gelatina la hidratat in apa rece. Mixam iaurtul cu zaharul pudra iar apoi adaugam coaja rasa de portocala. Dizolvam gelatina pe foc mic si o adaugam peste iaurt amesteand bine. Cand incepe sa se intareasca adaugam frisca batuta si amestecam usor. La final adaugam piersicile taiate cubulete.

Intindem crema peste tort si dam la frigider pentru cateva ore, sau peste noapte. Dupa ce a stat la frigider scoatem inelul de tort. Ungem marginea cu gem de piersici si ornam cu nuca taiata sau migdale feliate.

Pentru decorul de ciocolata punem pe foc ciocolata impreuna cu laptele si untul si lasam sa se topeasca. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cu o lingura punem glazura pe marginea tortului, lasand sa curga din loc in loc.

Multumesc Sara pentru inspiratie :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

getix 1

06.01.2013, 18:19

La multi ani Ancuta! Acest tort este o bunatate, l-am pregatit si eu pt seara de revelion si toata lumea a fost incantata. Eu una iti multumesc pentru retetele postate si atat de explicite.

laura_n 1

08.05.2014, 15:39

superb!

La Ancuta 1

09.05.2014, 11:44

Multumesc mult dragutelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata