Tort cu pere

de marieta in Torturi, 15 Sep 2011 | 4867 vizualizari

 

racoros si de sezon

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri fructoza,
  • 5 linguri apa minerala,
  • 5 linguri ulei,
  • un praf de copt,
  • 2 linguri cu varf de migdale macinate,
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie.
  • pentru crema
  • 10 pere tari,
  • 15 linguri fructoza,
  • 200ml friscva lichida neindulcita,
  • 300ml iaurt 3,5% grasimi
  • 2 intaritoare de frisca,
  • vanilie,
  • 2 plicuri gelatina,una rosie si una alba.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere:

Pentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la omogenizare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri. Se adauga apoi migdalele si faina cernuta si se amesteca usor. Se pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se da la cuptor.

Separat, perele se curata, se taie in 4 si se fierb intr-un litru de apa cu 5 linguri de fructoza pana se inmoaie. Daca scade apa se mai adauga intre timp ca sa ramana la sfarsit jumatate de litru de sirop. Se lasa la racit.

Separat se bate frisca cu iaurturile, 5 linguri fructoza, vanilie si intaritoarele de frisca, pana se intaresc bine, apoi,se adauga gelatina alba inmuiata 10 minute in apa rece. Se amesteca bine.

Se taie 6 bucatele de pere in bucati mici si se adauga in crema de iaurt si se da la rece. Cand blatul e copt si rece se insiropeaza in forma cu 100ml sirop de la pere (rece), apoi se pune toata crema de iaurt si se aseaza restul de pere cum doriti.

Se face gelatina rosie cu sucul de pere si se pune deasupra perelor. Se da la rece. Cand s-a inchegat gelatina se scoate tortul din forma si se trece pe un platou.

TIPS-URI

1

e bine ca perele sa fie tari ca sa nu se sfarame la fiert.

2

se poate face si cu altfel de fructe ,de care doriti.

3

se poate orna cu frisca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

marieta 1

17.09.2011, 22:01

sa facut diaconta!!!exact o felie mai este!!!dar cum facem s-o primesti?vi in germania?te astept!!

diaconta 1

17.09.2011, 22:05

vin in Germania
ghici ce dulce am facut?
prajitura cu pere si caramel

marieta 1

19.09.2011, 23:37

e buna prajitura ta cu caramel dar daca vi in germania eu iti dau prajitura cu fructoza!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet