Tort cu piscoturi

de Lau in Torturi, 18 Aug 2011 | 4629 vizualizari

 

by lia,ii multumesc a fost foarte bun

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • 1 compot piersici
  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 20 g gelatina
  • 500 g frisca
  • 1 lamaie(doar coaja)
  • prune
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 3 linguri de zahar
  • 250 ml compot de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi:

Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zaharul,faina,esenta,coaja rasa de lamaie si laptele. Punem compozitia intr-o cratita si punem la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Oprim focul si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(eu am pus doar 100 ml apa), albusurile batute spuma si amestecam bine. Dam la rece. Batem frisca tare si amestecam cu crema racita.

Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu folie, adaugam prunele taiate.

Eu am taiat piscoturile in 2. Trecem piscoturile prin zeama de compot (eu le-am trecut cam mult) si asezam in jurul tavii una langa alta pe vertical. Adaugam crema si prunele. Am acoperit tava cu piscoturi trecute si ele prin zeama de compot.

Am strans folia si am dat la rece pana a 2 zi

Amestecam continutul plicului tort jelle cu cele 3 linguri de zahar si adaugam 250 ml compot, punem pe foc cca 1 min, lasam sa se raceasca putin

Rasturnam tortul pe un platou si adaugam jeleul

Dam la rece 10 minute dupa care putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MIUTA 1

19.08.2011, 16:30

Bucataras Medi 1

22.08.2011, 13:06

Sa facem petitie la Bucataras sa stea naibii moderatorul la post, sa nu mai umble fleaura.................. .............a fugit moderatorul ........................bun tortuletul................

Lau 1

22.08.2011, 20:59

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra