Tort cu prune si vin

de Lau in Dulciuri, 16 Sep 2012 | 2730 vizualizari

 

sursa ancuta>:D

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 50 g unt
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata

Crema

  • 700 g prune
  • 70 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri visinata
  • 1,1/2plic de gelatina
  • 500 ml frisca

Decor

  • ciocolata
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu prune si vin:

BLATUL-topim ciocolata(la microunde)Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase.

Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri.

La final adaugam spuma de albusuri,dupa care adaugam ciocolata topita,amestecam usor cu o paleta.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o tava micuta) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA-prunele curatate de samburi le punem la fiert impreuna cu vinul,apa si visinata.

lasam sa fiarba pana se inmoaie prunele,apoi oprim focul si pasam.

Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece,timpt de 5 min dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic.

Amestecam gelatina cu piureul de prune cald si dam la racit.

Cand s-a racit adaugam frisca batuta amestecand usor.

Blatul il taiem in 2 sau il lasam asa,il asezam in tava cu inel detasabil.

Insiropam(eu l-am insiropat cu 2 linguri de visinata si un pic de apa)adaugam trei sferturi de crema,a 2 foaie, insiropam si punem restul de crema.

Dam la frigider pana se intareste complet si decoram cu ciocolata topita si alune maciante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu prune si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Ciocolatos