Tort cu sampanie ,ciocolata si fructe de padure

de Lavinia in Torturi, 23 Iul 2014 | 7339 vizualizari

 

Unul dintre cele mai fine si delicioase torturi...Reteta ii apartine Diei ,careia i-am facut putine modificari dar per total este aceeasi..Crema lejera de sampanie cu jeleul aromat de fructe de padure si ciocolata se completeaza perfect!Acest tort ii este dedicat tatalui meu care a implinit o frumoasa varsta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 5 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Jeleu de fructe:
  • 350 g fructe de padure
  • 200 g capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 10 g gelatina
  • Crema de sampanie:
  • 400 ml sampanie
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon
  • vanilie
  • 350 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Crema ganache:
  • 350 ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata cu lapte
  • Crema decor:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g mascarpone
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita miere
  • Decor:
  • decoratiuni din ciocolata
  • fructe de padure
  • bomboane de ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sampanie ,ciocolata si fructe de padure:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat 1 minut la viteza mica.

Faina am amestecat-o cu praful de copt.

Am adaugat faina ,treptat ,peste albusuri amestecand usor de sus in jos.

La final am adaugat coaja de lamaie.

Am tapetat o tava 26 cm cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.(testul scobitorii)

Blatul obtinut l-am lasat la racit apoi l-am taiat in 3.

Jeleul de fructe:

Am pus fructele la fiert cu zaharul pana s-a topit zaharul apoi le-am pasat cu ajutorul unui blender.

Am strecurat piureul printr-o sita de eventualele seminte.

Am hidratat gelatina in 60 ml apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o piureului de fructe.

Am lasat jeleul la rece pana s-a intarit suficient cat sa poata fi intins.

Crema de sampanie:

Am mixat galbenusurile cu zahar pana au devenit cremoase.

Am adaugat amidonul si sampania treptat apoi am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat usor.

Am adaugat ciocolata alba si vanilie si am amestecat pana s-a topit ciocolata.

Am lasat crema de sampanie la racit.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o si am adaugat-o cremei de sampanie.

Am mixat frisca si am adaugat cate putin din crema de sampanie pana am obtinut o crema fina si pufoasa.

Ganache:

Am topit ciocolata cu frisca lichida apoi am dat-o la rece pana s-a intarit.(minim 3-4 ore)

Am mixat apoi crema pana s-a deschis la culoare si a devenit pufoasa.

Asamblare:

Blat/Jeleu/Crema de sampanie/Crema Ganache/Blat/Jeleu/Crema de sampanie /Crema Ganache/Blat. Am acoperit tortul cu folie si l-am dat la rece peste noapte.

Crema decor:

Am topit ciocolata cu frisca apoi am lasat-o la racit. Mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra apoi am adaugat crema de ciocolata topita.

Cu crema obtinuta am imbracat marginile tortului(am mai oprit 2-3 linguri )

Am topit ciocolata cu frisca si mierea si am glasat tortul.(sa curga usor ciocolata pe marginile tortului.)

Am dat tortul la rece pana s-a intarit glazura.

Am decorat cu restul de crema,frisca amestecata cu putin colorant roz,bomboane de ciocolata si fructe de padure.

Este perfect rece de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sampanie ,ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici