Tort cu vin si ciocolata alba

de anca_rm in Torturi, 2 Dec 2014 | 3716 vizualizari

 

Un tort care asteapta de ceva vreme sa fie postat . Are o aroma mai deosebita dar foarte buna .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 50 gr ciocolata 70%cacao
  • 180 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200ml vin rosu
  • Pt crema:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frsica
  • Pt reductia de vin :
  • 250 ml vin rosu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vin si ciocolata alba:

Blat: Untul il topim si il lasam la racit Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara . Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma .

Adaugam in ouale batute parti din faina , unt si vin , omogenizand bine , adaugam pana cand terminam toate ingredientele. Turnam compozitia intr-o tava cu diametru de 20 cm si dam la cuptorul preincalzit pentru 35 minute . Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand iese scobitoarea curata .

Pana se raceste blatul facem reductia de vin pentru insiropat : punem la fiert vinul , zaharul si scortisoara si lasam sa fiarba cam 15 minute avand grija sa nu scada prea mult si sa se arda.Cand avem jumate din cantitatea pe care am pus-o la fiert oprim focul si lasam deoparte .

Pregatim crema : topim ciocolata cu 50 ml frisca si o lasam la racit . Cand este rece punem restul de frisca si batem cu mixerul pana se intareste . Asamblare:blatul rece il taiem ca sa obtinem 3 parti , asezam pe un platou prima parte de blat insiropam putin cu reductia de vin , punem crema si asezam deasupra a doua parte de blat , din nou reductive si crema . Deasupra punem ultima parte de blat si ornam .

Punem la frigider si servim rece .

 

TIPS-URI

1

merge bine si cu ganach de ciocolata neagra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vin si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos