Tort cu zmeura si piersici

de papabundetot in Torturi, 22 Iun 2014 | 4899 vizualizari

 

Mi-am dorit tare mult sa fac un tort din piscoturi,recunosc ca m-a ajutat si perioada asta in care gasesti usor fructe delicioase,asa ca m-am gandit sa incerc si sa vedem ce va iesi.Acum dupa ce mi-am si gustat creatia,as mai imbunatati cate ceva,dar in mare sunt chiar mandra de acest preparat,este aspectuos dar si foarte bun si racoritor.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 400 gr piscoturi
  • 500 ml suc de compot de piersici
  • Pentru crema:
  • 2 oua intregi
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri mari de miere
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 3 foi gelatina
  • Pentru compot:
  • 6 piersici mari
  • 2 stelute de anason
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • in plus:
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr zmeura proaspata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si piersici:

Am spalat si taiat piersicile in felii potrivite ca si marime si le-am pus la foc intr-o craticioara impreuna cu apa de trandafiri,2 stelute de anason, 200 ml apa si 3 linguri de zahar.Le-am lasat sa fiarba pana cand piersicile s-au inmuiat,apoi le-am, strecurat si am pus siropul la racit.

Crema: Am pus intr-un castron metalic 2 oua intregi,6 galbenusuri si 2 linguri generoase de miere,coaja si zeama de la o lamaie, si le-am pus la aburi,unde am amestecat mereu aproximativ 10 minute pana cand crema s-a legat si s-a ingrosat un pic.Dupa ce am luat crema de pe foc,am adaugat foile de gelatina (inmuiate in prealabil in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj),am amestecat pana cand gelatina s-a dizolvat,apoi am lasat crema sa se raceasca.

Piersicile racite,le-am curatat de pielite,apoi le-am blenduit pana cand am obtinut un piure mai gros. Am adaugat acest piure peste crema de oua racita si am amestecat bine pentru a se omogeniza.

Am luat o forma de tort si am tapetat-o de jur imprejur si la baza cu piscoturi inmuiate in siropul de la compot,am adaugat apoi cateva linguri de crema,apoi un strat de frisca batuta bine,un strat de zmeura proaspata,am continuat apoi cu piscoturi,crema,frisca si zmeura pana cand am terminat toate ingredientele :).Deasupra am decorat tortul cu zmeura proaspata si frunze de menta si l-am lasat  la racit pana a 2-a zi.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas