Tort "Cuib cu oua"

de angyb in Torturi, 1 Apr 2013 | 7627 vizualizari

 

As putea sa ii spun tort cu peripetii ,am gasit poza cu acest tort pe net si m-am gandit de ce sa nu o fac pt.Paste ca doar nu e asa de greu si totusi.......

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 140g faina alba
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de ulei
  • un plic de drojdie pt.dulciuri
  • sare

Crema:

  • 600 ml lapte
  • 3 linguri de amidon
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g crema de branza
  • 250 g capsuni+ 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca

Sirop:

  • Suc de capsuni
  • 1 lingura de zahar
  • 100 ml apa

Glazura:

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • 150 ml frisca
  • 250 g oua de ciocolata colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Cuib cu oua":

Pentru inceput taiem marunt capsuni si ii amestecam cu 2 linguri de zahar ,ii punem intr-o strecuratoare cu o farfurie dedesupt si lasam sa se scurga siropul.

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare. Cand spuma devine tare adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam galbenusurile ,uleiul ,faina alba si drojdia si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul de se raceasca .

Crema: Amestecam amidonul cu oul si un pic de lapte . Punem la fiert laptele ramas .Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si il lasam sa fiarba pana cand se ingrosa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul,dupa care lasam crema sa se racesca. Cand crema sa racit adaugam capsunile .crema de branza si frisca batuta spuma.

La sucul de capsuni adaugam 100 ml de apa si o lingura de zahar si il punem la fiert pana cand se topeste zaharul.

Taiem blatul in trei ,insiropam primul blat turnam desupra 1/2 din crema ,asezam desupra al doilea blat,insiropam si turnam restul de crema. Din al treilea blat taiem in mijloc un cerc ,si asezam marginea desupra tortului.Din cercul central taiem o felie cat mai subtire si o asezam in partea centrala desupra cremei . Insiropam si partea superioara a tortului.

Topim pe baie de abur 150 de grame de ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca un pic dupa care o turnam desupra tortului.

Restul de ciocolata il topim impreuna cu frisca pe baie de abur ,o lasam sa se raceasca dupa care o batem spuma . Cu ajutorul un pos cu varful subtire decoram tortul astfel incat sa apara ramuri .

In mijloc asezam ouale de ciocolata colorate .

TIPS-URI

1

In locul amidonului din crema se poate folosi faina alba.

2

In locul posului se poate folosi o punga de plastic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Cuib cu oua"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste