Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 6423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 50 gr unt, topit
  • 150 gr biscuiti simpli, sfaramitati
  • 140 ml frisca lichida
  • 140 gr zahar pudra
  • 500 gr branza Quark
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr unt de arahide crocant
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant:

Cu cateva ore inante de prepararea tortului, pune 2 banane in congelator pana cand coaja se va innegri.Scoate-le din congelator si decongeleaza-le (se pot decongela mai repede in cuptorul cu micrunde)Dupa aceea, decojeste-le si fa-le piure.

Pentru crusta, amesteca untul topit cu biscuiti sfaramitati, apoi pune amestecul intr-o tava rotunda de 23 cm, apasandu-l usor.

Bate frisca intr-un vas, iar in altul bate untul de arahide pentru a-l imuia putin.Intr-un vas separat, amesteca zaharul cu branza Quark si vanilia.Inglobeaza untul de arahide in amestecul cu branza, apoi adauga piureul de banane.Inglobeaza usor frisca batuta, apoi pune umplutura peste crusta din tava.Da tortul la congelator pentru cateva ore sau peste noapte.Pentru a-l servi, scoate tortul din congelator si pune-l in frigider 20 minute, apoi treci cu un cutit in jurul marginilor si desprinde tortul din tava.

Feliaza banana ramasa si decoreaza cu ea tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere umplute si crema de branza