Tort de capsuni cu mascarpone si frisca

de Maria68 in Torturi, 19 Aug 2012 | 7763 vizualizari

 

Acest tort pot sa-l consider o premiera! Este facut in mare parte de fiica mea Andrada :X . !!!!!! ( sunt foarte mandra de ea!)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 14 linguri faina
  • 6-7 linguri de apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 g crema mascarpone
  • 250-300 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri de zahar pudra
  • 10 g foi de gelatina
  • 1-2 caserola mare de capsuni
  • Pentru insiropat:
  • 100 g apa
  • 50 g zahar
  • Pentru ornat:
  • Frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • Ornamente sidefate Dr. Oetker ( sau orice tip de ornamente)
  • sos desert de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni cu mascarpone si frisca:

Cuptorul se incinge la foc potrivit( 175-180 grade).

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata adaugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata  de faina. Separat mixam albusurile pe care le  adaugam treptat amestecand incet cu o lingura de lemn. Se toarna aluatul intr-o forma cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de cca. 30 de minute(sau pana trece testul scobitorii)

Intre timp pregatim crema:

Crema mascarpone  impreuna cu 2-3 linguri de zahar pudra se bate  cu mixerul . Foile de gelatina se dizolva la bain-marie (dar sa nu dea in clocot)  si amestecam cu crema mascarpone. Se bate frisca lichida, iar cand este gata adaugam cu o lingura in compozitia cu gelatina si amestecam pana se omogenizeaza. Se adauga apoi intreaga cantitate de frisca, amestecand usor .

Blatul se taie in doua. Blatul inferior se insiropeaza( eu nu am insiropat cu apa si zahar, am folosit lapte pentru a nu fi prea dulce pentru copii) si  ungem cu jumatate din cantitatea de crema . Capsunile le spalam,  le curatam de codite si le asezam pe prosoape de bucatarie pentru a absoarbe plusul de apa. Le asezam in crema asezata pe blat( trebuiau sa fie mai numeroase in crema dar soricecul cel mic pe nume Andrada, a tot gustat:))!, dupa care peste ele asezam cealalta jumatate  de crema.La final asezam blatul superior peste compozitie. 

Pentru ornat:

Se bate frisca lichida cu un plic de intaritor de frisca, urmand instructiunile de pe plic. Se acopera tortul cu frisca si se decoreaza dupa cum doriti.......in cazul nostru cu bombonele sidefate si sos desert de ciocolata. Tortul a fost decorat bineinteles tot de Andrada!!!

Se lasa la frigider 2-3 ore, inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni cu mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, frisca si capsuni