Tort de ciocolata

de lacrimioara in Torturi, 4 Ian 2011 | 4607 vizualizari

 

este un tort super bun numai ca intreg nu am poze, pentru ca nu am avut tava detasabila si nu a iesit chiar asa aspectos. Am fost nevoita sa-l pun intr-o caserola rotunda, ca trebuia bagat cu tava rotunda detasabila la frigider, din cauza ca a iesit crema putin moale. A doua zi a trebuit glazurat, crema s-a intarit asa frumos, dar nu am nu am avut tava. O sa-mi cumpar. La gust e delicios si multumesc Nadinei pt reteta

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 1 praf de copt,
  • 6 linguri de zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 4 linguri ulei.
  • Crema:
  • 250 gr marcapone,
  • 2 intaritoare frisca,
  • 500 ml frisca,
  • 300 gr ciocolata cu lapte,
  • 3 linguri zahar.
  • Sirop:
  • 200 grame zahar,
  • 100 ml apa,
  • 1 sticluta rom.
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida,
  • 150 gr ciocolata menaj.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul dupa care se pun in albusurile batute spuma. Se amesteca usor, se pune si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se da la copt cam 25 minute la 160 -180 grade. Dupa ce s-a copt se da la rece, dupa care se taie in doua.

Crema:

Se mixeaza marscapone la fel si frisca cu  zaharul. Dupa ce s-a batut se amesteca cu marscapone si lasam deoparte. Punem ciocolata cu frisca la foc pana se topeste ciocolata, lasam la racit. Dupa  ce s-a racit o punem peste frisca si mixam pana se incorporeaza bine.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul dupa care se stinge cu 4 linguri de apa si lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem esenta de rom.

Asamblare:

Punem jumatate de blat taiat intr-o tava rotunda detasabila, insiropam, apoi crema toata si al doilea blat. Insiropam si il  dam la rece cateva ore sau pana a doua zi.

A doua zi sau peste cateva ore facem glazura: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit scoatem tortul si il punem pe un gratar. Turnam glazura pe el sa curga peste tot. Lasam sa se intareasca putin glazura dupa care il punem pe o tava rotunda si il ornam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Senzatii tari"