Tort de ciocolata

de ramo_cata in Torturi, 8 Noi 2009 | 8059 vizualizari

 

Preparat cu multa dragoste pentru sotul meu care ieri a mai adaugat inca un an in buchetul vietii...si dupa cum vedeti e fan ciocolata:)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200g faina
  • 1 linguritza praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic de budinca cu gust de ciocolata
  • 3 linguri de cacao
Pentru crema de ciocolata:
  • 1 plic budinca cacao
  • 200g ciocolata amaruie
  • unt
Pentru glazura:
  • 200g ciocolata
  • 200ml frisca
  • 1 lingura ulei
Pentru sirop:
  • 150 ml apa
  • 4 linguri de zahar
Pentru ornat:
  • o ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Am separat albusurile de galbenusuri.albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea.galbenusurile le-am frecat cu uleiul,le-am adaugat peste albusuri.am adaugat budinca si cacaua.am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste compozitie,in ploaie,mixand.

Am uns forma de tort cu ulei ,am tapetat-o cu faina si am adaugat compozitia.am dat-o la cuptor circa 50 minute la foc mic.am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.

Crema:

Am preparat budinca(500 ml lapte,praful de budinca,2 linguri de faina,4 linguri de zahar)  peste care am adaugat ciocolata mestecand continuu sa nu se prinda..totul la foc mic...la final am adaugat si untul,cam 2 linguri.

 

Glazura:

Am pus frisca pe foc foarte mic si am adaugat ciocolata rupta bucatele.am amestecat pana la topire.am adaugat uleiul.am citit intr-o revista ca uleiul ii da stralucire care se mentine si a2a zi...

 

Sirop:am fiert apa cu zaharul pana s-a topit.

Am taiat blatul in doua,am insiropat primul blat,am adaugat crema.am pus ce-l de-al doilea blat,l-am insiropat.am turnat glazura calduta in mijlocul blatului,am lasat sa se scurga bine,sa se acopere si marginile lui.nu am nivelat cu nimic.

Ornat:am topit ciocolata alba...pe o foaie de copt am desenat 3 inimioare si diverse modele care mi-au venit in cap pe moment...dupa ce s-au racit le-am asezat pe tort...

 

 

 

TIPS-URI

1

eu am topit ciocolata alba pe foc apoi m-am documentat si ar fi fost mai bine sa o topesc la bain-marie

2

desenele trebuiau bagate un picut la congelator ,nici asta nu am facut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ramo_cata 1

03.03.2010, 21:29

imi pare rau ca nu ti-am raspuns dar n-am mai avut acces la calculator,sunt la sora mea in vizita..cum a iesit tortuletul?

susu 1

11.03.2010, 09:49

A iesit foarte bun doar ca l-am facut cu mici modificari. Este tortul martisor.

bianca92 1

28.10.2013, 14:45

tortul perfect pentru fanii de ciocolata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tortulet de ciocolata in 4 minute