Tort de ciocolata

de Silvioara in Torturi, 31 Dec 2011 | 5380 vizualizari

 

La multi ani 2012! La multi ani, Silvia!

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf sare
  • 4 linguri faina cernuta cu 1/2 pliculet praf de copt

Mousse de ciocolata alba si neagra

  • 200 gr. ciocolata alba/neagra
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. frisca batuta
  • 1/2 pliculet gelatina granule (pentru ambele creme 1 plic)

Pentru jeleu:

  • 400 gr. capsuni mixate cu 2-3 linguri de zahar pudra + 1 plic de gelatina tort gelee.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul se pregateste astfel: se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate pana devine o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si sarea pana la omogenizate. Galbenusurile se toarna peste bezea, apoi adaugam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, se pune compozitia in tava (20cm) si se coace la foc mediu.

Mousse de ciocolata alba/neagra: Pe foc foarte mic se pune intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele mici impreuna cu 100 ml. frisca lichida si se incalzeste bine, amestecand mereu cu lingura, pana se topeste ciocolata. Nu se fierbe, doar se incalzeste, se ia de pe foc, se amesteca pana la topirea completa a ciocolatei.

Separat, pe baie de abur, se dizolva 1/2 plic de gelatina cu 3 linguri apa rece. Gelatina se pune peste ciocolata si impreuna se toarna usor peste cele 200 gr. frisca batuta, amestecand usor pana la omogenizare.

Jeleul de capsuni: Capsunile se mixeaza impreuna cu zaharul si se amesteca cu pliculetul de tort gelee. Se pun pe foc mic cca 1 min., apoi se toarna peste crema intarita.

Asamblare: Batul de tort se insiropeaza cu sirop de zahar si esenta de rom, se pune primul strat de mousse, se da la rece pana se intareste, se toarna apoi jeleul, se da iar la frigider aprox. 15 min. timp in care jeleul deja s-a intarit, se toarna si ultimul strat de mousse si se da la rece pana a doua zi.

Se scoate din forma si se orneaza dupa preferinta, cu frisca, glazura de ciocolata sau se lasa asa (straturile de ciocolata se vad foarte frumos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Silvioara 1

24.01.2012, 11:51

Anaiss, bravo! Sa-mi spui cum a fost la gust.

anaiss 1

26.01.2012, 14:27

A iesit mai mult decat grozav si a fost ff laudat...mai am doar o bucatica pe care o tin pt mama ,...in rest s-a mancat tot...sunt f mandra E exact tortul care-mi place mie.
Iti multumesc mult Silvioara si la mai multe retete :*

Silvioara 1

27.01.2012, 11:28

Ma bucur! Felicitari si sa mai faci tort! Pup.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si cafea