Tort de ciocolata

de Aletta in Torturi, 6 Apr 2015 | 11018 vizualizari

 

Ca tot vine Pastele,vreau sa impartasesc cu voi un tort foarte bun de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • cacao
  • 6 oua intregi
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 300 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie.

Se separa albusurile si se bat spuma tare.

Treptat se adauga cele 5 linguri de zahar.

Se adauga galbenurile cu praful de copt stins cu zeama de lamaie,se amesteca usor  apoi se adauga si faina amestecata cu cacaoa.

Se coace 20-30 min in cuptorul incalzit in prealabil la foc mediu. Se fac 2 blaturi si se lasa la racit. 

Pentru crema: 6 oua intregi se bat cu 250 g zahar pana se albesc.Intr-o cratita se pune apa la fiert.

Cand da in clocot se pune crema de oua pe aburi si se amesteca continuu pana cand crema devine lipicioasa.

La final se adauga 2-3 linguri de cacao.

Se i-a de pe aburi si se lasa la racit.

Se bate spuma 300 g unt tinut la temperatura camerei si se adauga treptat crema complet racita.

Fiecare blat se taie in 2.si ne rezulta 4 foi de blat.

Se insiropeaza fiecare foaie de blat cu un sirop din apa calduta cu o lingura de zahar si esenta de rom.

Se imbraca tortul si se lasa de pe o zi pe alta. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Minge