Tort de ciocolata

de pana_luminita in Torturi, 4 Aug 2010 | 6689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  •  12 oua
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 3 oua
  • 3 linguri de amidon
  • 5 linguri cacao
  • 7 linguri de zahar
  • margarina un pachet
  • esenta de rom
  • lapte 300 ml
  • marscapone 250 gr  
  • SIROP:
  • 1 lamaie
  • 250 ml apa
  • 5 ling zahar
  • glazura:
  • 500 gr ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu cele 12 linguri de faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si  o introducem la cuptor pt 35 minute.

CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 3 oua , esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o consistenta omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina si marscapone

SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie

GLAZURA: Topim la baine-marine 500 gr ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

pana_luminita 1

18.12.2010, 08:07

va multumesc mult pe urarii nu v-am uitat nu prea am avut timp sa bucataresc ! va multumesc

elena1988 1

02.02.2011, 19:19

Cris2711 1

12.02.2011, 16:11

arata supertare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu visine si ciocolata