Tort de ciocolata a la Mihaela Balan

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 16044 vizualizari

 

Un tort de ciocolata propus de Mihaela. Nu ca arata super?

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 200gr smantana
  • 200gr lapte condesat
  • 2 oua
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1,5 pahare faina
  • 2 linguri mari cacao
  • CREMA
  • 500gr smantana
  • 1pahar zahar pudra
  • prune uscate (dupa gust)
  • miez de nuca dupa gust
  • 2-3 linguri coniac
  • GLAZURA
  • 75 gr ciocolata
  • 15 gr unt
  • frisca lichida 25 ml
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata a la Mihaela Balan:

Din timp inmuiem prunele uscate cu 3 linguri coniac si un pic apa…astfel incat prunele sa fie acoperite.
Aluatul se face foarte usor,se amesteca toate ingredientele.obtinem un aluat de consistenta smantanii.
Punem in forma(unsa in prealabil sau hartia de copt e foarte buna nu se lipeste)5-6 linguri de aluat
coacem la 190 grade pana se remeneste.
in restul aluatului se adauga cacao,se amesteca bine.foarte important cacaoa se cerne inainte de afi pusa.se pune restul de aluat in forma si se coace pana cand atunci cand bagam o scobitoare(ca sa controlam daca e gata) iese uscata.Coacem la fel la 190 grade
Dupa ce e gata asteptam sa se raceasca si-l taiem in cubulete de 3 cm.

Amestecam cubuletele cu crema foarte atent,si toata compozitia data o asezam pe foia facuta prima,bagam la frigider pt 15-20 min.

Glazura se prepara astfel:se topeste ciocolata,untul,mierea si frisca la baia mare,pana obtinem o masa uniforma.

Ornam cu glazura deasupra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata a la Mihaela Balan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si portocala