Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
fffffffffffffffffff deliciossssssssssss:)
Blat:
Cele 10 albusuri se bat spuma tare. Pe rand se adauga cel 16 linguri de zahar. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga 1 galbenus, apoi praful de copt, cele 2 linguri de cacao si cele 10 linguri de faina. Se da la copt in cuptorul incalzit, intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina.
Crema:
400 gr zahar + 100 grame cacao + 100 ml apa fierbinte, se pun la fiert la foc mic. Cand zaharul este topit se ia de pe foc si se mai amesteca pentru a se raci mai repede. Dupa cca 10 minute adaugam pe rand cele 9 galbenusuri amestecand foarte bine. Se pune la racit. Dupa ce este rece crema se amesteca cu margarina.
Blatul dupa ce este copt se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie in 2 sau 3 depinde de cat de mare este tava. Se insiropeaza cu o cana de apa minerala + esenta de rom.
1
eu am ornat tortul cu nuca macinata
2
pentru cine doreste, peste crema se pot pune felii de nuca prajite sau alune nesarate maruntite.
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult