Tort de ciocolata si capsuni

de tarasmariana in Torturi, 28 Apr 2014 | 3667 vizualizari

 

Am vazut acest tort pe internet si l-am incercat si eu,tare bun si racoritor :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 600 gr de capsuni
  • 200 gr de zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 1/2 plic gelatina
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura smantana
  • 20 gr de unt
  • capsuni ptr decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si capsuni:

Am separat ptr inceput albusurile de galbenusuri.Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit tari,apoi am adaugat zaharul si am batut in continuare pana s-a topit zaharul,am adaugat galbenusurile si am omogenizat usor de sus in jos,am cernut deasupra faina,praful de copt si cacaoa si am omogenizat din nou.

Am turnat compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit 30-40 min. pana a trecut testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit am taiat blatul in doua.

Pentru crema am inceput asa:am zdrobit capsunile. Se poate face aceasta operatiune cu o furculita sau blender, dar nu de tot, au mai ramas bucati mai mari. Am pus capsunile intr-o cratita,am adaugat zaharul,am amestecat si am lasat sa fiarba cam o jumatate de ora nu mai mult.Am dat vasul la o parte sa se racoreasca.Am pus gelatina la hidratat in apa rece si am lasat sa se umfle 10-15 minute, apoi am pus-o intr-o craticioara pe aragaz fara a fierbe ptr ca-si pierde din proprietati de coagulare.Am adaugat gelatina peste capsuni,am amestecat bine ptr a se omogeniza si am dat vasul la rece ptr inchegare.Se poate tine 15 minute la congelator daca nu este timp.

Am batut frisca cu mixerul si am adaugat treptat in vasul cu crema de capsuni.

Am asamblat tortul:am pus pe un platou un inel de la tava detasabila.Blatul se poate insiropa cu siropul (150 ml apa+50 gr de zahar se fierb se pot pune arome).

In cercul detasabil am pus primul blat apoi crema de capsuni,apoi cel de-al doilea blat si am presat cu mana ptr a se lipi bine de crema,am dat tortul la frigider ptr 2 ore

Pentru decor am topit ciocolata amaruie pe baie de aburi,am adaugat untul si smantana si am amestecat bine pentru a se omogeniza.Cat timp s-a racorit bine glazura am scos inelul de la tort din jurul acestuia folosind un cutit ptr a se desprinde usor.Am turnat glazura peste tort si am ornat cu capsuni.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

29.04.2014, 17:38

bun venit!

tarasmariana 1

29.04.2014, 18:33

BINE VAM GASIT !!SUNTETI MINUNATI va multumesc

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun II