Tort de clatite cu crema de nuci

de Lau in Torturi, 3 Feb 2014 | 6446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • cca 300g faina
  • 50 ml ulei
  • Crema
  • 300 g nuca macinata
  • 400 g dulceata de prune
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 g branza de vaci
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 50 ml smantana
  • unt cat o nuca
  • fructe
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu crema de nuci:

Clatitele - batem ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si laptele, uleiul si  amestecam dupa care adaugam coaja de portocala, praful de copt si faina, amestecam adaugand treptat apa pana rezulta o compozitie omogena. Dam la frigider 30 minute.

Incalzim o tigaie adaugam putin ulei si adaugam un polonic de compozitie, cand marginile incep sa devin aurii intoarcem clatita si o mai lasam putin. Repetam pana terminam compozitia.

Crema - intr-un ibric adaugam untul si ciocolata rupta bucatele, punem pe foc amestecand continuu pana se topeste. Intr-un bol adaugam dulceata, miezul de nuca macinata, branza de vaci si ciocolata topita, amestecam bine si dam la rece cat pregatim clatitele.

Asamblare - cu ajutorul unei farfurii sau forme decupam marginile clatitelor. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam prima clatita-crema-clatita si repetam pana terminam, ultima sa fie clatita. Adaugam deasupra bucatele de unt si dam la cuptor cca 30 min pana se rumeste frumos. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Intr-un ibric adaugam smantana, untul si ciocolata rupta bucatele, punem pe foc si amestecam pana se topeste. Rasturnam tortul pe o farfurie si decoram cu ciololata topita si fructe.

Dam la frigider inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata