Tort de Craciun

de butoiaurora76 in Torturi, 27 Dec 2012 | 11575 vizualizari

 

Tort de craciun cu blat ciocolatos, crema ganache de ciocolata alba, un strat cu migdale maruntite si un strat cu ananas.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • jumatate pahar cacao
  • 180 ml apa clocotita
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 360 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • migdale
  • ananas
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca pana se dizolva. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. Galbenusurile se bat si ele spuma cu 150 g zahar, se adauga putin cate putin uleiul ca sa se incorporeze complet, apoi cacao, ultima faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand cu miscari de sus in jos. Se pune aluatul in forma de copt la cuptor la 180 de grade aprox. 40 de minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in trei parti egale.

Pentru crema am topit ciocolata in frisca lichida. Am pus si gelatina topita pe baie de aburi. Apoi ciocolata o las sa se raceasca eventual la frigider. Dupa ce s-a racit ea se intareste si o mixez ca sa se faca o crema pufoasa. Jumatate din cantitatea de ciocolata o amestec cu migdalele macinate si cu f putina esenta de migdale, cealalta jumatate cu ananas maruntit. Blatul il insiropez putin, apoi pun crema.

Deasupra am turnat o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400