Tort de iarna

de violette in Torturi, 12 Feb 2010 | 5101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale
  • 400 gr. piscoturi
  • frisca - 1 kg
  • gelatina - 2 pachete
  •  cafea concentrata - 400 ml
  • topping de ciocolata
  • zahar pudra - 200 gr
  • 3 ling. zahar
  •  intaritor frisca
  • lapte batut- 300 gr
  •  faina - 2 linguri
  •  un galbenus de ou
  • esenta de portocale;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iarna:

Se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;
Cat timp sta frisca la rece pregatim crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar, un galbenus, laptele batut, sucul de la o jumatate de portocala si coaja rasa de portocala; se lasa pe foc mediu, cam 4-5 min pana incepe sa se ingroase; se ia de pe foc si se lasa la rece; cand s-a racit se adauga gelatina (dizolvata in 100 ml apa rece apoi incalzita pe foc - atentie - nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere (70 - 80 de grade). Cand crema s-a racit , se adauga peste frisca, iar apoi portocalele taiat;

 Piscoturile se inmoaie in cafea, se aseaza in tava un strat de piscoturi insiropate, peste piscoturi se aseaza cam o treime din compozitia de frisca si portocale; urmeaza un alt strat de piscoturi insiropate si restul de compozitie.

 Se lasa 2-3 ore la rece, dupa care se scoate din forma si se orneaza cu topping de ciocolata, frisca si portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu