Tort de mere cu visine (2)

de Lau in Torturi, 18 Noi 2011 | 13258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mere
  • 5 linguri de zahar
  • unt
  • stafide
  • esenta de rom
  • visine
  • miez de nuca macinat
  • BLATUL:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana de faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu visine (2):

Punem stafidele la inmuiat cu esenta de rom pana pregatim merele

Punem 5 linguri de zahar in oala in care facem tortul si il caramelizam, intindem un pic si pe pereti, lasam la racit

Curatam merele, le scobim in mijloc si le asezam in oala, le umplem cu stafide, adaugam bucatele de unt intre mere si dam la cuptorul incalzit cat pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Adaugam in ploaie peste crema de ou, amestecam usor, adaugam scortisoara, nuca macinata, untul topit si omogenizam

Scoatem oala din cuptor adaugam visine intre ele, am preserat putina nuca deasupra, adaugam compozitia pentru blat, (daca nu acopera merele se ia cu lingura si se pune deasupra) Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca putin in tava(cca 3 minute) dupa care rasturnam cu o farfurie dintr-o miscare ferma. Lasam  sa se raceasca bine dupa care decoram

Eu am decorat cu budinca de vanilie si visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu visine (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema caramel