Tort de piscoturi cu crema de coacaze

de adnas54 in Torturi, 16 Mar 2010 | 10805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi
  • 2 cuti iaurt cu coacaze / total 400 gr.
  • 200 gr. frisca Hulala
  • 2 plicuri de gelatina
  • 3-4 linguri de zahar
  • 200 gr. cafea concentrata
  • 200 gr. ciocolata neagra
  • 200 gr. smantana de frisca
  • 3 lg. unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu crema de coacaze:

Pe platoul, se pune cercul detasabil de tort. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam pe platou, formand un blat.
Gelatina se pune in 100 ml. apa rece pentru 10 minute.
Se bate frisca Hulala cu mixerul. Intr-un alt bol se bate iaurtul de coacaze cu 3-4 linguri de zahar. Cum frisca Hulaha este dulce, dupa mine cele 3-4 lingururi de zahar este suficient.

Se pune gelatina pe foc mic, max. 1 minut, sa nu fiarba. Se inglobeaza in gelatina 2-3 linguri de iaurt si totul se adauga apoi la cantitatea mare de iaurt. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza de frisca batuta.
Se rastoarna crema peste piscoturi. Se lasa la frigider pana a doua zi.
Pentru decor am folosit piscoturile.ramase. Ciocolata maruntita, am topit-o pe bain-marie, impreuna cu smantana si un cub de unt.  Am scufundat piscoturile taiate in jumatate in ciocolata lichida. Se orneaza partea laterala a tortului cu ciocolata. Se lipesc piscoturile rapid, inainte de a se intari ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu crema de coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

30.03.2010, 18:25

foarte bine arata!de fapt mi-au placut taote retetele tale, sunt minunat prezentate !

Oana 1

30.03.2010, 20:35

Ce bun trebuie sa fie, imi place tare mult

elena1988 1

22.03.2011, 09:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Mississippi