Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

de katty in Torturi, 15 Feb 2017 | 10311 vizualizari

 

Pentru ca saptamana trecuta am fost intr-o mare viteza si dezorientare totala in timp si m-am prins cam tarziu ca nu am timp de un tort pentru aniversarea celor 19 ani ai fiului, m-am gandit sa spal obrazul cu un tort rapid cu blat de piscoturi. Trecand peste faptul ca il consider un tort de puturosi, este delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi
  • 1 compot mango
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar(sau in functie de cat de dulci sunt mandarinele)
  • 150 ml zeama de mandarine
  • coaja rasa de mandarine
  • 1 plic gelatina
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • jeleu:
  • fructele din compotul de mango
  • 100 ml zeama de mandarine
  • 1 plic gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango:

Scurgem compotul de mango.Trecem rapid piscoturi prin zeama de la compot si tapetam cu ele fundul si peretii unei forme de tort pe care am pus folie alimentara.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam zeama de mandarine (oprim 2-3 linguri), coaja rasa si punem la baie de aburi, amestecand pana crema se ingroasa. 

 Hidratam gelatina in zeama de mandarine ramasa, apoi adaugam cate putin din crema fierbinte, amestecand. Turnam gelatina peste crema si omogenizam.
Lasam crema sa se raceasca si o amestecam cu mascarpone, apoi cu frisca batuta. 
Turnam 1/2 din crema peste piscoturi, apoi punem un alt strat de piscoturi. Punem si restul de crema, apoi dam tortul la rece.
Pentru jeleu, mixam fructele de mango din compot, adaugam zeama de mandarine din care am pastrat 2 linguri si punem la foc. Cand s-a infierbantat, amestecam cu gelatina hidratata in zeama oprita. Lasam jeleul sa se raceasca putin si il turnam peste tort. Pastram tortul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

kytz 1

15.02.2017, 19:00

De revista!

Rahela Velicu 1

15.02.2017, 21:11

katty 1

16.02.2017, 07:51

Multumesc Laura, de o saptamana stau cam prost cu energia, dar o sa imi revin in curand.Singura reteta pe care pot sa o mai aduc acum e una de coliva

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu afine