Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Se fac 2 blaturi.
Blatul 1 va contine aceleasi ingrediente ca si cel de-al 2-lea cu exceptia faptului ca va avea 4 linguri de cacao spre deosebire de celalalt care va contine doar 1.
Asadar:
Pentru un blat se amesteca 3 cani de faina cu una jumatate de zahar,cu praful de copt,4 linguri de cacao,1 plic zahar vanilinat apoi adaugam si apa,uleiul si gemul.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor pentru aprox jum de ora.
Urmand acelasi principiu vom face si ce de-al doilea blat cu exceptia faptului ca punem doar 1 lingura de cacao.
Separat batem frisca la mixer si topim ciocolata la bain-marin.
In ciocolata adaugam o parte din frisca.
Blaturile le vom taia si pune intercalat foile pentru un plus de originalitate.
Ornam dupa preferinta avand grija sa introducem fructe si in interior.
1
Ciocolata topita si amestecata cu frisca trebuie manevrata foarte repede pentru ca se intareste rapid.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult