Tort de vara cu fructe

de nico_nico in Torturi, 16 Iun 2011 | 9330 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • zeama de lamaie,
  • 2 plicuri zahar vanilat

Umplutura si decor:

  • 1 litru frisca HULALA,
  • 2 esente de lamaie,
  • fructe(capsuni, 1 banana,1 cutie compot ananas,5 kiwi),
  • 3 plicuri de gelatina.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara cu fructe:

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri de zahar. Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuna cu celelalte 5 linguri zahar si cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine ca o crema si adaugi apoi praful de copt si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie. Albusurile se amesteca cu crema de galbenusuri si apoi se pune faina in ploaie.Se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie si se coace cam 45-50 minute. Se face proba cu scobitoarea.

Blatul copt si racit se taie in doua se insiropeaza cu siropul de ananas.Frisca se bate spuma tare iar la sfarsit se adauga esenta de lamaie.Jumatate din fructe le tai cubulete iar celelalte raman pentru decor.Se pune primul blat insiropat pe o tava pui putina frisca batuta , fructele taiate marunt iar putina frisca apoi cel de al doilea blat insiropat apoi se imbraca tot in frisca si se orneaza cu fructe.Peste fructe se pune gelatina.  Gelatina o prepari conform instructiunilor de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru iubirea mea